Evereve – Enetics

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Massacre Records/ Sound Pollution, betyg: -]

Första plattan döpt till “Seasons” kom 97, och sedan dess har detta tyska band hållit en hög utgivningstakt och är nu framme vid femte skivan som även är bandets andra på Massacre Records labeln.

Det första jag hörde från plattan var några spår på en sampler och eftersom dom låtarna föll mig i smaken var jag nyfiken på om övriga spår skulle va i samma klass. Men efter lyssnat på skivan så kan jag tyvärr bara konstatera att så inte var fallet.

Visserligen öppnar plattan förträffligt med den brutalt tunga “This Heart” och det finns även några andra spår med speed och tyngd som t.ex. “Eat-Grow-Decay” och “Abraza La Luz”, men för att en platta ska kunna skicka mig in i total extas så krävs det att alla spåren är av samma klass, vilket dom inte är.

För musiken blir ibland lite för klen och kommersiell för min smak, men även om jag inte kan instämma i skivans undertitel ” 11 Orgies of massenjoyment on the dark side of the planet” så är det rätt ok platta.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …