Broder Daniel spelar vidare utan Håkan Hellström

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

En tid har rykten florerat om en skilsmässa mellan Broder Daniel och Håkan Hellström. Håkan har haft en framgångsrik solokarriär men hela tiden sagt sig vilja vara kvar som basist i Broder Daniel.

Nu bekräftas dock skilsmässoryktena. Henrik Berggren, sångare i Broder Daniel, säger:
– Jag tyckte att Håkans soloprojekt och Broder Daniel tyvärr var oförenliga. Efter samtal med Håkan höll han med. Så beslutet var ömsesidigt. Det är viktigt att Broder Daniel kan stå på egna ben.

– Håkan hade i och för sig tid och entusiasm för att spela i Broder Daniel, men vi bestämde ändå att det inte gick ihop. Vi är fortfarande goda vänner, och kommer att så förbli.

Broder Daniel skall gå in i studio under våren, och eventuellt kommer en första singel innan sommaren. Ingen ersättare för Håkan är ännu bestämd. Men Henrik Berggren menar att Broder Daniels ena gitarrist, Theodor Jensen, är en fullgod basist, och att det därför inte blir några problem i studion.

Håkan Hellström säger.
– Jag vill inte ta fokus från någon annans musik, och därför slutar jag. Det ger mig möjlighet att utveckla min egen musik, utan att behöva känna dåligt samvete över det. Det känns bra men samtidigt lite tråkigt och sorgligt. Sommarturnén hade blivit svår att göra om jag hade varit kvar i Broder Daniel. Och sommaren SKA man turnera sig igenom…

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …