Luke Slater – Nothing at all

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[singel, Mute / Playground, betyg: -]

“Nothing at all” är första singel såväl som inledande spår från nya plattan “Alright on top”. Och på många sätt är det ett bra mellansteg från den “gamle” Slater till den som dominerar på skivan i övrigt.

Det är poppigt såtillvida att det finns sång och melodier, men det är ett av de spår som innehåller mest brötig ljudbild och har melodierna längst tillbakaskjutna. Nåväl, som vanligt från Mute så kommer singeln i en bunke olika versioner. CD-maxin innehåller bland annat King Unique Chocolate Orange-versionen, som är helskön, och Spincycle, som är en meditativ mysig sak.

Vill ni ha den mest dansbara och tunga versionen får ni införskaffa vinyltolvans Rob Rives main mix. För övriga detaljer; se albumrecension och intervju i detta nummer.

Om Webbmaster

Kolla även

Romantic Thriller – “The 5th Grade Curse”

Låt oss nu rikta blickarna till den amerikanska västkusten.  Närmare bestämt till Los Angeles, där …