Peplab – It's not the drug

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, Pias/Playground, betyg: -]

Ibland är det här en härlig hobby. Som när man får en platta med ett band som man aldrig hört talas om, som visar sig vara sådär klockrent bra och fräsch. De fyra medlemmarna i Peplab har alla tidigare gett ut house / techno / ambient i diverse mer eller mindre obskyra konstellationer. Detta är dock ett fall där helheten är större än summan av komponenterna. Här finns gitarr-riff som skulle få Eddie van Halen att klia sig i huvudet (viss överdrift, erkännes) och funk-beats värdiga George Clinton. Det är fullt förståeligt att Norman Cook (alias Fat Boy Slim) diggade debutsingeln “Ride the pony” så pass att han gladeligen accepterade uppdraget att göra en remix. De fragmentariska vokalinsatserna effekt- och vocoder-behandlas på förtjänstfullt sätt och rösterna bär iväg låtarna i vitt skilda riktningar. I avslutande 70/90-tals hybriden “Always a lover” till exempel, kan man förlåtas om tankarna glider mot Kraftwerks “The Mix”, medans i “Cool baby [psycic hiker]” ser man närmast en europeisk, välrakad Rob Zombie framför sig. Detta är numrets starkaste fyra för min del. Rekommenderas varmt.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …