Wednesday , April 17 2024

Fint Tillsammans – En världsomsegling

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[album, Silence, betyg: -]

Fint Tillsammans är en sammanslutning musiker på allt från Synth via vibrafon till cello. Egentligen består gruppen av Henrik Wiklund, Martin Stensö och Henrik Svensson men dessa tre är aldrig sena att bjuda in vänner såväl i studion som på scen.

Det är helt instrumentellt och emellanåt räcker det hur bra som helst. Att genomlyssna “En världsomsegling” i sträck åkandes längdskidor i Stockholms innerstad rekommenderas av trions musikmagister Doktor Kosmos. Det känns dock inte helt rätt för mig. Får jag dela upp plattan på några dagar går det helt klart att smälta. Då har man också energi att njuta av musiken, men sträcklyssning nej tack.

Musikaliskt går Bob Hund att spåra i låtar som “Full, fart & sol hela dagen… för alltid” och “Ett äss bakom ratten”. Emellanåt är det medryckande och energiskt, ibland deppigt och sorgset som i “80 dagar” som inte rekommenderas som kvällslyssning för självmordbenägna.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …