Tuesday , March 28 2023

Elephant – Mixing culture

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[singel, Eternity, betyg: -]

Att lilla synthbolaget Eternity vill växa och mogna märkte vi redan med deras storsatsning på Sissy Prozac, och här kommer nu nästa band i raden. Elephant är ett juste jam-kollektiv, inte helt olikt Stonefunkers i tanke och ljud. Det blir lite funk, lite high energy, allt stöpt i en ruskigt modern form av diverse olika producenter och andra medjammare. Bäst blir det givetvis när Christian Falk (jepp, allas vår Grammisvinnare) får dra i reglarna men även Shooting Star och J+J gör starka insatser, Twins två mixar blir lite hysteriska för min smak men helhetsintrycket på denna härligt medmänskliga uppmaning till kulturutbyte är mycket gott. Elephant kommer vi absolut att få höra mer av!

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Kjellvander Tonbruket - Fossils

KjellvanderTonbruket – Fossils

KjellvanderTonbrukets förra album, Doom Country, var en grym platta, tung och lätt att falla pladask …