Senaste nytt
Hem / Nyheter / Nzca Lines: Two Hearts

Nzca Lines: Two Hearts

Science fiction och elektropop från videoaktuella Nzca Lines på nya albumet.

Michael Lovetts elektropop-projekt Nzca Lines, nu förstärkt till en trio med Charlotte Hatherley (Sylver Tongue, Bat For Lashes, Ash) och Sarah Jones (Hot Chip), ger ut albumet Infinite Summer den 22 januari på vinyl, cd och nedladdning.

Infinite Summer speglar Lovetts privatliv i en form som maskerats till en konceptskiva med science fiction som tema och inspirationen hämtad från författare som Arthur C. Clarke, Brian Aldiss, J.G. Ballard, Clifford Simak och Philip K. Dick.

Eller som Lovett själv säger i pressmeddelandet: “The album is based around the idea of a far-future Earth, where the sun has expanded to the size of a red giant and our extinction is imminent. Half of the world is covered by a city [Cairo-Athens] that clings to the past and embraces its destruction, whilst the other half is trying to rebuild, create and make something new. Yet, it’s good on both sides because it’s warm everywhere and people just party most of the time.”

Se videon till ”Two Hearts” ovan.

Kommentarer

Kommentarer

Om Hans-Olof Svensson

Webbredaktör och skribent. "A truly charming journalist" – Ray Cokes

Kolla även

Why Not Festival 2016

Why Not, ny elektronisk musikfestival i Göteborg

I morgon startar Göteborgs senaste festivaltillskott Why Not. En ny festival för elektronisk musik. Det …