Thursday , April 25 2024

!Distain – Rainbow Skies At Night

Review Overview

Betyg - 8

8

Utmärkt syntpop med tuggummimelodier och retrokänsla från Tyskland

User Rating: Be the first one !
!Distain - Rainbow Skiss At Night, omslag
Skivbolag: Echozone / Soulfood

!Distain lirar melodisk syntpop med starka band tillbaka till 80-talet. Visst är soundet något moderniserat, men på den tiden hade de lätt passat in tillsammans med akter som Depeche Mode, Orchestral Manoeuvres In The Dark, Soft Cell och Fad Gadget, om den tyska trion från Augsburg existerat redan då, vilket de inte gjorde.

Rainbow Skies At Night innehåller 11 spår och bortsett från ”Fragmente” sjungs samtliga låtar på engelska. Ett texthäfte med bilder ingår också, för den som vill studera bandets litterära sida närmare, eller se hur grabbarna ser ut. !Distain består av Alexander Braun, Manfred Thomaser och Rick Prokein och det är de två förstnämnda som huvudsakligen förser gruppen med material. Förmodligen har dessa herrar lyssnat en hel del på Sparks också, åtminstone innan de skrev avslutande ”Blackberry morning” som låter väldigt mycket som en komposition av de geniala bröderna Mael. !Distain är kanske inte lika egensinniga och geniala, men med Rainbow Skies At Night har de skapat och framfört ett helt gäng, mycket tilltalande och väldigt melodiska syntpoplåtar som tål att lyssnas till fler gånger än en. Den som söker svärta och elektronisk aggression får söka vidare, för det här bandet begraver sig inte i den myllan. Detta är snarare vackert, romantiskt, lite vemodigt ibland, och väldigt popigt. Man blir helt enkelt på bra humör av plattan. Några gästartister har man också samlat ihop: Elektrostaub hjälper till på ”Where is this world”, Paula O´Brien medverkar på ”Back to history” och Arriega Beats förgyller titelspåret. Hoppas att skivan leder till ett svenskt genombrott för gruppen. Det förtjänar de i så fall.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Freddie Wadling och Henrik Cederblom spelar och sjunger sittandes på varsin pall.

Nu släpps tidigare outgivet material med Freddie Wadling!

Freddie Wadling framstår så här sju år efter sin död allt mer som ett unikum …