Senaste nytt
Hem / Nyheter / Björk sjösätter projektet Biophilia

Björk sjösätter projektet Biophilia

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Hans-Olof Svensson)

Björks kommande album Biophilia kommer att åtföljas av ett ”tvärvetenskapligt” projekt, rapporterar Dazeddigital.com. Biophilia omfattar konserter, installationer och appar samt ett multimediaprojekt där man undersöker hur ljud alstras och hur universum är uppbyggt såväl på solsystems- som på atomnivå.

Turnépremiären blir i Manchester i juni. Björks livesättning kommer att innehålla ett antal specialbyggda instrument, bland annat en tio meter lång pendel som skapar musikaliska mönster efter jordens gravitation. I samarbete med Manchester International Festival kommer man även att anordna workshops där skolbarn får utforska de musikaliska, vetenskapliga och teknologiska idéerna bakom projektet.


Kommentarer

Kommentarer

Om Webbmaster

Kolla även

Westkust

Westkust – ”Vi gillar när det låter mycket”

I början av mars släppte göteborgsbandet Westkust sitt andra album och det första efter nästan fyra års tystnad. Skivan, som rätt och slätt heter Westkust, är full av ljud, energi och vackra shoegazemelodier.