Senaste nytt
Hem / Nyheter / Polarkreis 18 erövrar Europa

Polarkreis 18 erövrar Europa

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

När tyska synthpopgruppen Polarkreis 18 släppte singel ”Allein Allein” under senhösten 2008 tog de snabbt över singellistans föstaplats i hemlandet. Därefter följde höga listplaceringar i flera andra länder som Österike, Schweiz och Danmark, där gruppen fick hjälp av Nephew med en remix. Kanske är det Sveriges tur att upptäcka deras tysk/engelska hitsingel nu. Se video nedan.

I dagarna släpps gruppens andra singel ”The Colour of Snow” i tyskland från albumet med samma namn.

POLARKREIS 18 ”ALLEIN ALLEIN”

Kommentarer

Kommentarer

Om Webbmaster

Kolla även

Gewalt

Gewalt – ”Vi spelar riktig soulmusik, för människor med själ”

Zeros Fredrik Emdén åkte till Berlin och gick på festival. Där drabbades han av Berlin-trion Gewalt, som med hjälp av trummaskin, två gitarrer och en bas samt en massa vrede skapar en sorts postpunk, fylld av vackert och monotont oljud. Några dagar senare chattade han med bandets sångare och gitarrist Patrick Wagner och gitarristen Helen Henfling.