Senaste nytt
Hem / Recensioner / Stry & Florian – Sjunger Kriminella Gitarrer

Stry & Florian – Sjunger Kriminella Gitarrer

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Heptown Records/ CDA, betyg: 0]

Det här är en nyinspelning av Kriminella Gitarrers första punksingel från 1978. Således innehåller den kultklassikern ”Vårdad klädsel” och singelbaksidans ”Förbjudna ljud”. Medverkande är Stry Terrarie på sång (f.d. Ebba Grön, Imperiet, Garbochock m.fl), Bo Florin på sång och Mats Jeppsson på gitarr (bägge från Raise Cain och 69-Hard), Christian Fridlund på bas (från 69-Hard) och Richard Dahl på trummor (Boogie Fever). De tre sistnämnda herrarna har alla varit med i United Enemies också.
Den här singeln är väl mest ett måste för punknostalgiker och yngre punkare som inte hittar originalutgåvan längre, men samtidigt är det lite kul att höra plattan. Främst för att återigen uppleva hur oskyldiga de ”hemska” svenska, punktexterna egentligen var på den här tiden. I efterhand har man lite svårt att inse hur den äldre generationen kunde uppröras så mycket av punken. Men ”Vårdad klädsel” är ju en schysst låt inom genren. Baksidan är mindre intressant däremot.

Kommentarer

Kommentarer

Om Webbmaster

Kolla även

Westkust

Westkust – ”Vi gillar när det låter mycket”

I början av mars släppte göteborgsbandet Westkust sitt andra album och det första efter nästan fyra års tystnad. Skivan, som rätt och slätt heter Westkust, är full av ljud, energi och vackra shoegazemelodier.