Återutgivning av svensk kultskiva

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

Det var varken Kraftwerk eller Jean-Michel Jarre som var först med en datorprogrammerad pop-LP. Nej, det var den svenske demonproducenten Hans Edler. Nu gör hans kultplatta Elektron Kukéso från 1971 comeback i skivdiskarna.

Det är det nystartade skivbolaget BoyWonder Records i Göteborg som efter mycket övertalning fått Hans Edlers tillåtelse att återutge plattan på CD. Musiken, som nog kan sägas tillhöra det mest säregna som givits ut i landet, spelades in i Sveriges Radios legendariska studio EMS i Stockholm. I början av 70-talet var denna en av världens främsta studior för seriös elektronisk komposition. Att det i ett fall också gjordes popmusik i studion, är det inte många som känner till.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Emmon

Emmon följer upp succén – Idag släpps nya singeln “Dark”!

  Emmon (alias Emma Nylén) senaste album Recon har hyllats med lysande recensioner. Dessutom har albumet …