Senaste nytt
Hem / Recensioner / New Order – Crystal

New Order – Crystal

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[album, London Records, betyg: -]

Ett av världens mest betydande band på den tiden det begav sig. Sprungna ur Joy Division var och är New Order viktiga och eftertraktade framförallt i sitt hemland England. Där har bandet trots mycket lång frånvaro lyckats hålla sig aktuella och heta trots att de legat i ide.

Med Bernhard Sumner i spetsen är New Order återigen tillbaka. Nu med ett tyngre sound än på Republic och albumen innan det. Tyngre gitarrer än tidigare men att det är New Order går inte att ta miste på. Det är samma självklara gitarrslingor och sköna uppbyggnads som tidigare. Bernhards röst rimmar riktigt bra med housepopen som de gjorde och gör så bra. Influenserna från ”La Hacienda” och klubbscenen är fortfarande tydliga och viktiga. Det är enkelt och okomplicerat och ett steg i en naturlig utveckling. Inga större överraskningar alltså utan den röda tråden finns kvar. Det fanns en hel tvivel på att New Order någonsin skulle spela tillsammans igen. Efter ”Republic” såg det väl inte direkt ljust ut. Bandet har dock lyckats samsats om

Kommentarer

Kommentarer

Om Webbmaster

Kolla även

Gewalt

Gewalt – ”Vi spelar riktig soulmusik, för människor med själ”

Zeros Fredrik Emdén åkte till Berlin och gick på festival. Där drabbades han av Berlin-trion Gewalt, som med hjälp av trummaskin, två gitarrer och en bas samt en massa vrede skapar en sorts postpunk, fylld av vackert och monotont oljud. Några dagar senare chattade han med bandets sångare och gitarrist Patrick Wagner och gitarristen Helen Henfling.